dimecres, 18 de gener del 2017

Comença el cicle de música catalana i iberoamericana amb un concert de violí i piano

Josep M. Ferrando i Marc Torres actuen aquest diumenge al Teatre Principal de Valls. 

El cicle Nits de Clàssics canvia dia i hora de concert de manera excepcional.

Així, el recital de violí i piano protagonitzat per Josep M. Ferrando i Marc Torres s'ha programat per diumenge, dia 22 de gener, a les sis de la tarda, i no pas el dijous al vespre com ja coneixen els seguidors dels Amics de la Música de Valls. L'escenari és el Teatre Principal.

El recital de diumenge s'engloba en el Cicle de Música Catalana i Iberoamericana i pretén difondre la música produïda tant al nostre país com a Iberoamèrica, promocionar els intèrprets residents a la nostra demarcació, i ampliar el coneixement de la música a nous segments de la població.

L’Associació Amics de la Música de Valls pren part en aquest projecte amb tres concerts durant la present temporada. 


El concert d'aquest diumenge, que n'és el primer, inclou una breu introducció sobre els compositors i les obres del repertori.

Es tracta d’un concert clàssic, molt atractiu, de violí i piano, protagonitzat per dos esplèndids especialistes  d’aquests instruments.

Josep M. Ferrando (violí) i Marc Torres (piano), interpretaran la Sonata per a violí i piano, núm. 6 en La Major, de Ludwig v. Beethoven; la  Sonata per a violí i piano, d’Enric Granados (en el seu any commemoratiu), les Cinc melodies, de Sergei Prokofiev, i la Sonata per a violí i piano, d’Anton Dvorak.

Josep Maria Ferrando va iniciar els seus estudis de violí al Conservatori Professional de Música de Vila-seca. L’any 1997 va obtenir el títol professional de violí sota la tutela de Rafael Fabregat amb la qualificació d’excel·lent.
Aquest mateix any va rebre el Premi Extraordinari de Grau Mitjà en violí i va ser distingit amb la Menció d'Honor de Grau Mitjà en Música de Cambra.

L’any 2000 va obtenir el títol de grau superior sota el mestratge d'Evelio Tieles, al Conservatori Superior de Música del Liceu amb les màximes qualificacions, rebent el Premi d'Honor de la seva promoció. 

També li va ser atorgat el Premi d'Honor de Grau Superior de Música de Cambra, el desembre del 2001, el mateix  any que va ser acceptat per la Guildhall School of Music & Drama de Londres, on va realitzar un Master en Interpretació Musical i un postgrau (AIS) amb el professor Krzyszto Smietana.

Ha rebut classes de violí impartides per Evgeny Gratch, David Takeno i Igor Oistrakh, també ha assistit a cursos d’interpretació per a violí impartits per Evelio Tieles i ha participat en classes magistrals a càrrec d’Alan Branch, Àngel Soler, Florestian Piano Trio, Krzysztof Smietana, James Gibbs, Ronan O'Hora, Dame Thea King, David DoJan i Gordon  Back. 

Ferrando ha actuat com a solista amb l’Orquestra Camera Musicae, l’Orquestra de Cerdanyola del Vallès, l’Orquestra de l'Empordà, l’Orquestra de Cambra del Garraf, l’Orquestra Camerata XXI i l’Orquestra de Vila-seca.

És membre del Quartet Alart, amb el qual ha actuat arreu del país i ha realitzat diversos enregistraments per a cases discogràfiques, Radio Nacional de España i Catalunya Música. Forma duo amb el pianista Marc Torres i amb el percussionista Francesc Vidagany.
Actualment és professor de violí al Conservatori Professional de Música de Vila-seca.

Marc Torres comença a estudiar a l'Escola de Música de Riudoms, traslladant-se després al Conservatori de Vila-seca on rep classes de M. Buxó, A. M. Cabrera i C. Tieles (piano).

Al Conservatori Superior de Música del Liceu  aconsegueix el títol superior de piano i solfeig. Marc Torres ha rebut classes de transport i correpetició amb Alan Branch, i de música de cambra amb Evelio Tieles i A. Soler, entre d’altres.

És acompanyant habitual de solistes, cors i orquestres. Ha tocat amb el Cor Sant Esteve de Vila-seca, amb el qual ha actuat arreu de les nostres comarques. Ha acompanyat al piano artistes de reconegut prestigi internacional.

Actualment és professor d'acompanyament al Conservatori de Vila-seca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada