diumenge, 26 de març del 2017

Música de cine al Teatre Principal

Els Barna Brass durant la seva actuació al Teatre Principal de Valls. Foto: JOAN GASULL
Per quarta vegada en aquesta temporada es van exhaurir els programes de mà del cicle  Nits de Clàssics al Teatre principal.

Això vol dir que es va omplir el teatre fins al tercer pis. Aquest fet ens podria fer pensar que a Valls l’afició per la música ja és tot un fenomen, però dissortadament no es així.

La gran afluència de públic més aviat es deu al fet que alguns concerts resulten força atractius per als vallencs que no s’acaben de decidir a incorporar-se al món de la música.

El concert dels  Barna Brass -quintet de metall-, tenia un repertori amb l’atractiu  suficient per omplir el teatre, com així va succeir.

Els Barna Brass són músics de la Banda Municipal de Barcelona, que també formen part de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu i que tenen un bagatge d’actuacions amb grans orquestres del país, i que amb un repertori de bandes sonores ben populars com a proposta del programa, van motivar aquest resultat.

El concert es va fer curt pel que fa a l’aspecte musical ja que va ser un mostreig d’obres musicals que formen part de bandes sonores prou conegudes i escoltades.

Els músics es van barrejar entre el públic i es van repartir per la platea per recrear l'efecte dolby. Foto: JOAN GASULL

En totes les interpretacions en van fer una introducció prèvia. En algunes amb més dedicació que en d’altres, com ara La pantera rosa, o també Indiana Jones i, en d’altres, va ser va ser realment escàs com ara West Side Story o el Fantasma de l’òpera, que haurien pogut tenir una major recreació.

Totes les obres d’aquest repertori no estan escrites per a instruments de vent, sinó que la versió original és per a grans formacions orquestrals, és a dir, tal com s’interpreten en les bandes sonores dels films. 

Les adaptacions van resultar estranyes als espectadors que ja coneixien la versió original. Barna Brass és un quintet de vent, amb versions ben arranjades i ben interpretades, però el so no és l’orquestral.

Tampoc cal no oblidar que els Barna Brass, com a músics de la Banda Municipal de Barcelona que són, tenen una dedicació especial a fer pedagogia de la música amb tallers adreçats als més petits. I aquest fet podria haver influït en el format que van usar en aquest concert a Valls.

Els infants, que poques vegades aprofiten la gratuïtat del cicle Nits de Clàssics (entrada de franc fins als 18 anys) en aquesta ocasió sí que van tenir una presència destacada dins del teatre.

Tant és així que els Barna Brass van marxar cap a casa amb alguns dibuixos de la seva actuació, obsequi d’un vailet que els havia estat seguint amb atenció durant tot el recital.


La popularitat del repertori, amb obres tan conegudes pel públic que omplia el Teatre Principal, i la qualitat dels intèrprets, va agradar a la majoria del públic que va sortir molt complagut del concert.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada