diumenge, 19 de novembre del 2017

La violoncel·lista Laura Recasens representarà Catalunya a la final del certamen Intercentros Melómano

Els quatre finalistes del concert amb els membres del jurat. Al centre de la imatge i amb camisa blanca, Laura Recasens Duran, primera classificada del certamen per a representar Catalunya a la final estatal que tindrà lloc a Alacant. Foto: A.E.

ANNA ESTALLO / El Vendrell
Laura Recasens Duran, una jove de 17 anys i alumna de l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell, de Barcelona, és la guanyadora de la fase autonòmica del 16º Certamen Nacional de Interpretación Intercentros Melómano que es va celebrar ahir, dia 18 de novembre a l’Auditori Pau Casals del Vendrell. Com a vencedora del concurs, Laura Recasens participarà en la gran final d’aquest certamen que tindrà lloc a Alacant i que reunirà els primers classificats de cada autonomia.

L’estudiant va convèncer el jurat per la sensibilitat en l’execució de les obres, però també per la tècnica i la dificultat del seu repertori.

El segon lloc va ser per a la saxofonista Estel Vivó Casanovas, de l’Escola Municipal de Música-Concervatori de Terrassa, mentre que el tercer lloc va correspondre a la violinista Clara Garriga Traugut, alumna del mateix centre al qual pertany la primera classificada.

El jurat també va resoldre concedir un accèssit al jove pianista Carlos Bujosa Salazar, de 13 anys, i estudiant del Conservatori Professional de Música de Vila-seca.

En el concurs hi van prendre part un total de 14 estudiants de diferents modalitats i instruments que van disposar de 15 minuts per a executar el seu programa davant un jurat integrat per Albert Solé, membre de la Fundació Pau Casals; Tomàs Grau, director de l’Orquestra Camera Musicae, i Roman Galimany, president de l’Associació Amics de la Música de Valls, organitzadora del festival Nits de Clàssics.

L’audició del certamen va comptar amb la presència dels familiars dels participants i de diferents espectadors que va poder presenciar en directe l'evolució del concurs.

Com a primera classificada de la fase autonòmica, la jove violoncel·lista també s'assegura la seva presència en la programació de la temporada 2018/2019 del cicle Nits de Clàssics, on també hi serà el vencedor de la fase estatal de l'Intercentros Melómano.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada