dijous, 22 de març del 2018

Marc Migó guardonat a Nova York


El compositor presentarà l'obra guardonada en un concert que tindrà lloc
a l'auditori Alice Tully de Nova York el dia 23 d'abril. Foto: KATIA LANHE


El compositor Marc Migó Cortès (Barcelona, 1993) ha estat guardonat a Nova York amb un dels premis anuals de composició que atorga la prestigiosa Juilliard School. 

Marc Migó, que la temporada 2015/2016 va estrenar una de les seves obres en el cicle Nits de Clàssics de Valls, ciutat amb la que manté vincles molt estrets, (hi van néixer el seu pare i el seu avi) afegeix aquest nou èxit a la seva carrera professional.

Nocturn, l’obra guardonada, és el segon moviment del seu  Concert doble per a violí i piano, que va escriure per encàrrec del duo argentí Kwiek/Isas.

Amb un transfons mediterrani i reivindicant que els fonaments artístics de la majoria dels països llatinoamericans estan arrelats en la tradició espanyola, Marc Migó ha escrit un concert que eleva aquesta relació.

El seu segon moviment serveix de pont connector entre dos costats oposats de l’oceà. En primer lloc, l’audiència escoltarà un monòleg de violí acompanyat de cordes silencioses, de vegades dialogat per un violoncel sol que evoca l’antiga cançó religiosa espanyola -la saeta.  Aquest clima evolucionarà gradualment tot rememorant danses argentines com la zamba – elegant i majestuosa-, i el tango – enèrgic i apassionat. Al seu torn, la peça donarà lloc a una reexposició inusual del material inicial.

Tot plegat, es tradueix en una superposició de dos mons aparentment irreconciliables: el fons musical gairebé religiós i els balls mundans.

En contrast amb els moviments primer i tercer/últim, el segon ofereix un paper molt més destacat per al violí que no pas per al piano, i només s’utilitza la secció de corda de l’orquestra, a més de l’arpa.

Aquesta no és la primera vegada que la seva música arriba a l’àmbit internacional, algunes de les seves creacions han estat estrenades a Itàlia, Alemanya o Estats Units, i ha pres part en certàmens com el June in Buffalo Festival (2014) o el Charlotte New Music Festival (2015). 

L’estrena de l’obra tindrà lloc a l’auditori Alice Tully, de Nova York, el dia 23 d´abril, a dos quarts de vuit de la tarda.

Intèrprets:
Alice Ivy Pemberton, violí (estudia amb el prestigiós Itzhak Perlman)
Aleksandra Kasman, piano (estudia amb el professor Robert McDonald)
Orquestra Juilliard
Director: Jeffrey Milarsky



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada